Mount Cook & Whale watching

Door: kupenmoos

Blijf op de hoogte en volg Joost & Moniek

17 December 2014 | Nieuw Zeeland, Christchurch

Op zondag ochtend verlaten we Queenstown. We gaan een lange dag reizen naar Kaikoura, onderweg vinden we het toch jammer dat we Mount Cook (de hoogste berg van NZ) niet hebben gezien en bedenken ter plekke een andere route. We gaan toch naar de Mount Cook waar we laat in de middag aankomen. savonds gaan we nog de Hooker valley track van 15,8 km lopen. Wow, voor ons een van de mooiere plekken in New Zealand. Voor de nacht een DOC met een fantastisch mooi uitzicht tegen de rand van de Mount Cook!

Maandag ochtend door naar Kaikoura met een tussenstop in Geraldine (hier schijnt een Hollandse tante de beste koffie op het zuider eiland te verkopen, dus daar moeten wij zeker op af.

Kaikoura, Kaikoura is de plek waar we een grote kans hebben om walvissen te zien.
Dinsdag om 06.45 AM gaan we met een boot de zee op. Met een onder water microfoon sporen ze de echo geluiden van de walvissen op. We zien na een half uur in de verte water de zee uitspuiten. Zou het onze eerste walvis zijn? Erop af en daar is ie! Whale watching op 15 meter afstand... Awesome! Super dol, voor de matties onder ons een goei uitstapje! Èèn van de betere; Uiteindelijk spotten we er 5. Bij het terug varen, zien we honderden dolfijnen.

Op woensdag gaan we weer zuidwaarts en op naar Christchurch. In Christchurch kun je duidelijk zien dat er in 2011 een aardbeving is geweest. Ze zijn overal waar je kijkt aan het (her)opbouwen.
Vanmiddag de Botanische tuin en het
Canterbury museum bezocht.

• 17 December 2014 - 07:33

Bart En Maaike:

Geweldig! Je voelt jezelf best klein op dat moment gok ik.
    Geen schone onderbroek nodig naderhand?

Het ziet er echt allemaal super uit, wij zijn enorm jaloers.

We missen jullie! we kunnen niet wachten tot de 29e

Groeten en geniet er van :)

Bart en Maaike

• 17 December 2014 - 09:33

Helen:

Oooooooo. Kippenvelmomentje met zo'n groot gevaarte vlak voor je neus. Ik vind walvissen 1 van de meest indrukwekkende dieren op deze aardkloot en jullie gaan ze gewoon in het echt bewonderen.
    Wat gaaf!!!!

• 17 December 2014 - 12:48

Cora :

Hallo echtpaartje!
    super om te lezen dat jullie de Hooker Valley track hebben gelopen! Wij vonden dat ook een van de mooiste plekken van NZ! Wij zijn dan ook erg benieuwd naar jullie foto's! Geniet er nog lekker van!

• 17 December 2014 - 15:33

Mieke:

Had je je hengeltje niet bij je Joost;)

• 17 December 2014 - 20:23

Arnold Van Den Boogaard:

Wat geweldig om dit alles mee te maken. Nog veel geluk en nog een fijne voortzetting van jullie vakantie.

• 17 December 2014 - 21:39

Peter En Dorethe:

Ha reizigers,
    Wat super allemaal, dit had ik ook nog wel gewild. Prachtige natuur en mooie dieren in het wild. Fantastisch allemaal. We missen je nu toch ook wel. Duurt wel heel lang, maar.....geniet nog je komt er misschien wel nooit meer. XX. Pap en mam

• 18 December 2014 - 14:09

Koos Van Dongen:

Het is wel genieten voor jullie,walvissen toe maar! MT Cook zie ik dagelijks,staat op een van mijn placemats!!! Ga lekker door met genieten!

• 19 December 2014 - 09:49

Silvia:

WHOW!!!!

• 19 December 2014 - 17:23

Danielle:

Lief echtpaar Kuppen,
    Wat een avonturen zeg, de energie en het plezier spatten ervan af!
    Geweldig om te lezen dat jullie zo genieten.
    Ga vooral zo door, jullie hebben er ook lang naar uit gekeken.
    Veel liefs van ons allemaal. XXX