Van de zon naar de sneeuw - Reisverslag uit Lake Louise, Canada van Joost & Moniek Kuppen - WaarBenJij.nu Van de zon naar de sneeuw - Reisverslag uit Lake Louise, Canada van Joost & Moniek Kuppen - WaarBenJij.nu

Van de zon naar de sneeuw

Blijf op de hoogte en volg Joost & Moniek

05 Juni 2017 | Canada, Lake Louise

Daar zijn we weer...

Van Clearwater naar Mount Robson. De navigatie geeft aan dat we de weg 230 km moeten blijven volgen. Daarna bestemming bereikt. Geen rotondes, geen stoplichten alleen gas geven en genieten van alle mooie uitzichten.
Bij Mount Robson lopen we de Kinney trail van 10 kilometer bepakt en gezakt met een berenbel, beerspray en berenfluit. Helaas geen beer op ons pad, wel een prachtig turquoise meer op het einde! Op naar Jasper NP.

Jasper is het meest noordelijk gelegen NP in de Canadese Rockies met een oppervlakte van 10.878 vierkante kilometer natuurschoon. Als je geluk hebt zie je er coyotes, wapiti's, poema's, wolven, boskariboes en beren in het wild.
Als we in Jasper zijn gaat de tijd weer een uur vooruit. We zijn de tijdgrens overgegaan naar de staat Alberta.

Na het eten bedenken we nog een avondwandeling te gaan maken.  Uiteindelijk zien we 3 Wapiti's en zijn we 1,5 uur verder. Tevreden wandelen we terug naar de campground. De volgende ochtend beginnen we rustig. In de middag gaan we richting Maligne lake. We stoppen bij de Maligne Canyon voor een trail van bijn 10 km.
Als we na de wandeling verder richting het lake gaan zien we berggeiten. Bij Medicine lake zien we een Bald eagle op zijn nest zitten met 2 kleintjes. Eenmaal bij Maligne lake zien we dat het meer nog bedekt is met stukken ijs en sneeuw. We staan bij de camper en horen iets in de lucht. We kijken en zien 2 vechtende Bald eagles overkomen. Papa is zijn nest en territorium aan het verdedigen tegen een indringer. Een spectaculair gezicht alleen erg moeilijk te fotograferen helaas.

Op vrijdagochtend sta ik oog in oog met een Wapiti als ik het toilet op de campground uitkom. Vlug naar de camper om de camera en Joost te halen. Super vet! Later deze ochtend beginnen we bij de Jasper Skytram die ons op bijna 2500 meter naar de Whistler mountain brengt. Als we de gondel uitstappen is het koud en we geven Saar meteen een skipakje aan zodat we het laatste stuk naar het puntje van de berg kunnen gaan afleggen. Het begint zachtjes te sneeuwen maar we lopen door. Zelf nog een extra laagje kleding aan. Brrr het is wel heel koud. Het begint harder te sneeuwen en ijzig te waaien. Saar vind het per meter die wij vooruit gaan minder leuk worden tot we besluiten de tocht niet verder te lopen met zijn  drietjes. Ik neem Saar op mijn rug mee naar beneden terug naar het warme hut bij de gondel. Een sneeuwstorm op Whistler mountain met stevige wind zorgde ervoor dat we (nadat Joost weer terug was van een zware tocht) niet met de gondel naar beneden mochten. Het was wachten tot de wind ging liggen en de sneeuwstorm ophield.

Op het einde van de middag hadden we nog tijd voor een korte trail bij lake Annette. Daarna lekker eten in het dorpje Jasper en terug naar de campground. Saar ligt in bed (zoals iedere avond) met haar konijn de dag door te nemen. Ze vertelt honderd uit en noemt alle worden die ze leert overdag. Als ze hoppakeeeee blijft herhalen moeten we toch wel lachen.

Op zaterdag rijden we al om 06.00 uur 's ochtends de Icefield parkway op richting Banff. We rijden vroeg weg zodat we vaak kunnen stoppen op de weg die erg mooi schijnt te zijn. En de kans op wildlife is zo vroeg in de ochtend natuurlijk nog groter.
Eerste stop bij het viewpoint; Mount Edith Cavel 3368 meter, Col Athabasca 1748 meter en Mount Hardisty 2716 meter wat een mooie bergen. Na een half uurtje zien we een grote bruine beer in de berm heel rustig gras eten. Even deze jongen op de foto zetten en door!

Bij Sunwapta falls gaan we boterhammen eten en lopen we de eerste trail voor vandaag. Of het nu grote of kleine, brede of smalle watervallen zijn, iedere keer verbaas je jezelf weer over hoe mooi het is en hoeveel water er per seconde naar beneden komt. Na sunwapta falls rijden we door naar de Athabasca gletcher en zien we onderweg in een open veld een eland die drinkt uit een stilstaand meertje.

Eenmaal aangekomen bij de Athabasca gletcher kleden we ons goed aan en beginnen we aan de tocht. Saar geniet deze ronde volop! We lopen tot aan de voet van de gletcher en schieten wat foto's van deze mega klomp ijs! We vervolgen onze weg richting het zuidwesten en stoppen bij Peyto lake. Voordat we het meer zien moeten we eerst een half uur door de sneeuw het pad volgen.
We gaan naar het prachtige Lake Louise & Lake moraine.

De volgende dag gaan we Yoho NP in om naar het Emerald Lake te gaan voor een mooie trail. We hadden graag naar de watervallen van Wapta en Takakkaw gegaan maar de weg was gesloten vanwege een lawine. Het gaat nog weken duren voor de lawine is opgeruimd en de weg weer begaanbaar is.

Morgen richting Banff en voor jullie fijne 2e pinksterdag.

• 05 Juni 2017 - 07:41

Maartje:

Wat een leuk reisverslag weer om te lezen! Geniet nog van jullie prachtige reis! Xx Maartje

• 05 Juni 2017 - 07:52

Mieke:

wat een mooi verslag en geniet nog van deze fijne vakantie.

• 05 Juni 2017 - 08:46

Elfi:

Wat een avonturen weer. Zo leuk om te lezen. Jullie maken er steeds weer een mooi verhaal van. Geniet ze nog. Xx Elfi

• 05 Juni 2017 - 09:29

Dorethe En Peter Kuppen:

Ha lieve alledrie,
    We beginnen die kleine Saar een beetje te misse. En jullie ook wel. Wat een mooie verhalen weer. En jullie beschrijven het zo mooi, dat wij het zelf een beetje meebeleven. Geweldig allemaal, en zeker de natuur. Ben zelfs een beetje jaloer ,op, al dat wild en moois dat jullie zien. Geniet verder en kijk uit.
    Liefs van pap en mam

• 05 Juni 2017 - 16:00

Sebastian:

Hoppakeee weer een leuk verhaal :)

• 06 Juni 2017 - 06:46

Helen:

Aaaa topverhaal. Geniet maar lekker verder met zn drieen

• 06 Juni 2017 - 09:10

Ria En Henk:

Een adembenemende tocht lijkt het me. Het is een mooi reisverslag.

• 07 Juni 2017 - 13:48

Janne :

Wat gaaf zeg! Jullie zijn volop aan het genieten daar. Fijn dat Saar de avonturier het ook naar haar zin heeft. Veel plezier daar nog en ik ben benieuwd naar de foto's!

• 10 Juni 2017 - 15:02

Silvia:

He...he...eindelijk eens tijd om op het gemak te lezen.
    Wat fantastisch allemaal joh!! Super ....
    En hopppaaaakeeeee......ik wacht met smart op de volgende! Did you shoot some bears without a camera already? en ben benieuwd naar de eigen gevangen vis boven het vuurtje!